Menu

Menu

Client

National Trust Lanhydrock

Location

Cornwall

Services

Design, Specification, Procurement, Fabrication, Installation

The Nursery

Experience the lives of the Agar-Robartes children in the newly refurbished nursery suite at National Trust Lanhydrock.

Each of the six nursery rooms features embedded interpretation, creating spaces that encourage play and interaction. These include a family tree mobile hung in the stairwell, and a colourful 4m 'toy' theatre.

Welcoming both children and adults, the nursery provides a glimpse into the Agar-Robartes children's upbringing.

  • The Nursery

Oversized 'play cubes' used to contain interpretation throughout the visitor journey

Lanhydrock House - The Nursery

The stairs into the nursery features a mobile, with etched images of the children

Lanhydrock House - The Nursery

An oversized toy theatre, shaped to mimic the Lanhydrock gatehouse, gives an opportunity for play

The theatre draws inspiration from an original toy theatre design, creatively adapted to mirror Lanhydrock’s gatehouse profile. Crafted from grooved and folded eco-board, the facade features a wrapped print and a matte parchment-style laminate, to appear card-like [but be easy to clean!].

Detail of the Nursery Theatre

Lanhydrock House - The Nursery

The nursery features minimal text, and where it is used the approach is to add it to blinds or other objects

Lanhydrock House - The Nursery